Bruschetta s paškom skutom, vlascem i kozicama

Sastojci za 2 osobe:

200 gr svježih kozica

200 gr paške skute

1/2 mjerice -vezice svježeg vlasca

maslinovo ulje (sorta frantoio)

2 čajne žlićice limunovog soka

2 kriške kruha

sol i papar

Priprema

Vrlo jednostavno i brzo. Očistite kozice tako da im prvo skinete nogice, zatim glavu -tako  će se lakše skinuti ljuskice na leđima. Izvadite utrobu (to je ona crvena ili crna nit koja se proteže duž leđa😉 ) Najviše vremena izgubit ćete oko čišćenja kozica – oko 15-ak minuta.

Nasjeckajte vlasac i pomješajte sa skutom. Kriške kruha natopite s obje strane s malo maslinovog ulja i tostirajte na tavi od teflona ili u tosteru. Dodajte 3 žlice maslinovog ulja i promješajte.  Dodajte sol i papar po želji.  Podijelite skutu na dva jednaka dijela i servirajte na kruh. Zatim ispecite kozice na grill tavi od teflona (ili  na roštilju ako vam je pri ruci,🙂, jer meni nikad nije…). Pecite ih maksimalno minutu do dvije sa svake strane. Posložite ih na skutu, ukrasite trakicom vlasca, zalijte sa žličicom limunovog soka i malo maslinovog ulja.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s