Minestrone s porilukom, blitvom i slanutkom

O ovome se nema baš puno za reći ali je jako fino. Skuhajte povrtni temeljac, te zasebno 150 gr slanutka i zasebno 100 gr blitve. Nasjecajte dva manja poriluka na kolutiće (prije ih naravno operite, skinite listove  i očistite od zemlje koja se zna skupiti između slojeva). U padelu od terracotte stavite malo maslinovog ulja, malo nasjeckane domaće pancete i prodinstajte poriluk na laganoj vatri s malo soli. Dodajte mu 2 nasjeckana češnja češnjaka. Zatim dodajte slanutak, blitvu i povrtni temeljac. Posolite i popaprite po želji i ostavite da se kuha još 10ak minuta…Sigurno se pitate zašto padela od terracotte? Moram priznati da se minestrone i razne maneštre super skuhaju u njoj jer je predviđena da se u njoj kuha na nižim temperaturama. Kada se u njoj priprema neka maneštrica satima ispadne drugačijeg – profinjenijeg okusa nego kad se radi u običnom inoksu. Eto nisam stručnjak za takve stvari, ali sam isprobala pa govorim iz osobnog iskustva.😉

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s