Mali savjet

Umjesto da potrošite litru ulja, probajte popržiti ribu na nekoliko kapi maslinovog ulja. U tavu dodajte maslinovo ulje, neoguljene češnje češnjaka i svježe začinske trave  (prema mom iskustvu najbolje kadulja, ružmarin i/ili majčina dušica). Riba će poprimiti sve arome začina, a neće se pri tom natopiti uljem. Osobito dobro ispadne plava riba na ovaj način čak i ako je uvaljate u brašno kao kod klasičnog prženja u dosta ulja. Ako ste ribu filetirali, prvo je ispecite sa strane kože (80% vremena na strani kože, a ostalih 20 % na drugoj strani)…

2 thoughts on “Mali savjet

  1. ovako i ja kuham ribu. druga varijanta je da zapocnem s maslinovim, pa na pola pecenja ubacim luk (cesnjak), zacinske trave (svjeze) i maslac pa time ‘zalijem’ ribu ili cak i meso.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s