Kobasica od čokolade

Sastojci:

Za kekse, cca 300 g:

150 g brašna

70 g maslaca

70 g šećera u prahu

1 jaje

Za ostatak kobasice:

60 g blanširanih oguljenih badema

80 g tamne čokolade 70%

20 g kakaa u prahu

3 žlice dobrog konjaka

80 ml slakog vrhnja

150 gr šećera

Priprema:

Dakle ovako…treba vam malo masne slanine, mljevenog mesa, papra, vina….a neeee krivi recept,🙂

Idemo ponovo….Prvo napravite kekse (ili kupite gotove, nekakve čajne keksiće ako ste baš lijeni taj dan)- maslac na sobnoj temperaturi pomješajte s brašnom, šećerom u prahu i jajetom i ostavite da ostoji pola sata. Tijesto razvaljajte i oblikujte kocke približno iste veličine debljine cca 5 cm (ili neke druge oblike, ali nema potrebe da ih nešto posebno lickate kad ćete ih i onako razmrviti…). Pecite 10-ak minuta na 200 stupnjeva dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Kad se malo ohlade izmrvite ih u mužaru na sitno i dio razmrvite rukama tako da dobijete mrvice i komade raznih veličina  (keksima i bademima ćete simulirati masnoću u kobasici).

Blanširajte bademe – polijte ih kipućom vodom i ostavite ih da odstoje u vodi 10-ak minuta. Lagano nožićem zarežite s jedne strane kožicu i stisnite badem s druge strane i on će sam izaći iz kožice. Bademe usitnite nožem na razne veličine.

Kakao, šećer, konjak, kekse i bademe promješajte lagano u jednoj posudi. Tamnu čokoladu zagrijte na bagno maria i dodajte joj slatko vrhnje. Kad se čokolada otopi i dobijete homogenu smjesu dodajte je u posudu s ostalim sastojcima. Sve promješajte laganim pokretima da se keksi ne bi previše razmrvili.

Istresite smjesu na prozirnu foliju i oblikujte kobasicu. Zavežite u čvor krajeve prozirne folije. Zarolajte kobasicu u podlogu za rađenje sushija (ili u neku drugu podlogu koja ima crte kako biste dobili teksturu kobasice). Zatim lagano stisnite kobasicu sa svih strane sa podlogom za rađenje sushija kako biste napravili crte uzduž kobasice da izgleda uvjerljivo kao da je osušena. Stavite kobasicu u foliji u zamrzivač na nekoliko sati.

Izvadite je iz folije i prvo je lagano premažite prstima umočenim u šećer u prahu, a zatim u kakao i tako nekoliko puta (kako bi izgledala kao da je dobila patinu od sušenja).

Držite je u škrinji zamrznutu ili u frižideru ako je želite rezati na tanke fete…Dobar kolač za iznenadne goste – samo izvučete iz škrinje i onda se hvalite kako ste to napravili taman prije nego su oni došli,:)

A sad bi moj muž rekao – e sad prije ovih kobasica… uz jedne prave kobasice nam treba i malo paškog sira, i jedno dobro crno…;)

Uz ovaj bi desert ja popila jedan dobar konjak…

5 thoughts on “Kobasica od čokolade

  1. Kad sam vidjela fotku neki dan pretpostavila sam da se radi o čokoladnoj kobasici ili salami kako je mi zovemo.
    Ovakve stvari su specijalnost moje bake koja nikad nije radila klasične kolače.🙂
    Jako fino izgleda, iako definitvno volim pravu kobasicu i paški sir, ovom bi rado zaokružila svaki obrok.🙂

  2. -ma nema problema samo linkaj,
    -hvala i jednoj i drugoj za blogroll drago mi je da vam se sviđa i vaši su meni super i redovito vas pratim.:)
    -večeras radim neke slane eksperimente, nešto mesno ali lagano…ako uspije postat ću,:) ako ne onda će bar vina bit recenzirana,:)

  3. Ovo izgleda tako vjerno, naprosto fenomenalno. Sa slike sam pomislila da je riječ o pravoj salami.
    Tvoj blog sam tek otkrila, pozdrav
    Selma

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s