Kartolina iz Slavonije,:)

Ovaj vikend bili smo u Istri- u subotu je bilo prekrasno vrijeme  pa smo šetali, brali šparuge i bljušte te mlade koprive, a za ručak guštali u pljukancima sa šugom od srnetine… ali bilo je tu i još nešto zanimljivo. Stigao nam je iz Slavonije i pravi domaći kulen. Potvrđujem da je bio odličan i da ga je malo ostalo, 🙂

Evo nekoliko sličica…

14 misli o “Kartolina iz Slavonije,:)

  1. Eh ovo je već moj teren, slavonski kulen 🙂
    (jel se pilo možda neko slavonsko il baranjsko vino?)

    (nakon svake posjete ovom blogu naglo ogladnim i ožednim…pitam se zašto 😉 )

  2. Pila se dobra domaća malvazija i teran, no rado bih bila popila i koje slavonsko ili baranjsko vino,:) ali nismo imali pri ruci ništa od toga jer nismo planirali otvorit kulen,:). Inače Baranja mi je ostala u lijepim sjećanjima. Često sam zadnjih godina putovala onim krajevima,:) -a u Osijek svakih par mjeseci,:) Tko zna možda vas jedan dan iznenadim pa vam pokucam na vrata,:).

  3. za vrijeme studenskih dana imala sam cimericu iz Slavonije i od tada pamtim kulene i slične delicije koje su nam njezini slali da upotpune naš studentski jelovnik 🙂
    Kulen na tvojim slikama odlično izgleda, uz mrvu kruha i kap vina, ajme koja delicija ! 🙂

  4. Divno, ali ipak mi se najviše sviđa stolnjak. Isti kao s loga za jedno eminentno hrvatsko gastroprevoditeljsko poduzeće :)))

  5. Zaslinila sam na ovo. 😀 😀
    Inače i ja sam veliki ljubitelj Slavonije i Baranje, baš me zanima koja bi njihova vina preporučila.
    Jesi probala neka Zmajevačka? Ako jesi što misliš o njima?

  6. I ja sam jela domaći kulen iz Osijeka. Ne može se usporediti s kupovnim, još kad majstor napravi 🙂
    Nekako mi zapela nešto s početka priče:”za ručak guštali u pljukancima sa šugom od srnetine”
    @enogastromama, molim te prevedi mi pljukance 😛

  7. @Gurwoman – baš sam ti htjela reći da si izabrala idealan logo, ful mi se svidio – slika tog stolnjaka sve govori,:)

    @prozorudom – malo ovakve reklame nikad ne škodi. Goldberg-očekujem izvještaj,:)

    @Andrea – s Krauthakerom sigurno nećeš nikad pogriješiti – no ima ih jošza preporuku , ali sad mi se previše spava da bih pisala pa ću to ostaviti za neki drugi puta, može?

    @ostali – slažem se – ekipa+klopa+vino…! 😉

  8. Mama, otkako te pratim čini mi se da su najbrojnije i ‘najglasnije’ komentare izazvali domaća panceta i kulen. Imaju tako fini miris koji se širi iz ekrana, da se i ja, anti-mesar, pomalo oblizujem.
    A stalno mi viri muž iza leđa, ne može oči odvojiti. Još čaša dobrog vinca …

  9. Sava, a što ćeš to su ipak tradicionalne vrhunske delicije kojima se ne može odoljeti…kao što vidiš ni ja nisam imuna, :).
    Nikad ne kupujem pancetu u dućanima jer se uvijek kad god probam negdje neku razočaram, isto je i sa pršutom (osim ako nije napravljen od nekog pravog znalca), a o kulenu da i ne govorim, ovaj kupovni koji se prodaje po supermarketima je užas. Rijetko kad se nađe pravi komad. Uglavnom imam svoje dobavljače po RH pa se snalazim kad se nečeg zaželim,:)
    Ja jako volim jesti, ali ne volim se “šopati” i nakrcati s hranom, radije pojedem manje i kvalitetnije isto kao i sa vinom radije jedna dobra boca nego tri bez veze,:)…Kod mene je uvijek kvaliteta bitnija od količine

Odgovori na prozorudom Otkaži odgovor