Ovaj vikend bili smo u Istri- u subotu je bilo prekrasno vrijeme pa smo šetali, brali šparuge i bljušte te mlade koprive, a za ručak guštali u pljukancima sa šugom od srnetine… ali bilo je tu i još nešto zanimljivo. Stigao nam je iz Slavonije i pravi domaći kulen. Potvrđujem da je bio odličan i da ga je malo ostalo, 🙂
Evo nekoliko sličica…
Eh ovo je već moj teren, slavonski kulen 🙂
(jel se pilo možda neko slavonsko il baranjsko vino?)
(nakon svake posjete ovom blogu naglo ogladnim i ožednim…pitam se zašto 😉 )
Pila se dobra domaća malvazija i teran, no rado bih bila popila i koje slavonsko ili baranjsko vino,:) ali nismo imali pri ruci ništa od toga jer nismo planirali otvorit kulen,:). Inače Baranja mi je ostala u lijepim sjećanjima. Često sam zadnjih godina putovala onim krajevima,:) -a u Osijek svakih par mjeseci,:) Tko zna možda vas jedan dan iznenadim pa vam pokucam na vrata,:).
za vrijeme studenskih dana imala sam cimericu iz Slavonije i od tada pamtim kulene i slične delicije koje su nam njezini slali da upotpune naš studentski jelovnik 🙂
Kulen na tvojim slikama odlično izgleda, uz mrvu kruha i kap vina, ajme koja delicija ! 🙂
ooo biće mi baš drago da se vidimo, a u Baranji se isto ima što za istražiti 🙂
samo se najavi !
🙂
Maja
Divno, ali ipak mi se najviše sviđa stolnjak. Isti kao s loga za jedno eminentno hrvatsko gastroprevoditeljsko poduzeće :)))
Zaslinila sam na ovo. 😀 😀
Inače i ja sam veliki ljubitelj Slavonije i Baranje, baš me zanima koja bi njihova vina preporučila.
Jesi probala neka Zmajevačka? Ako jesi što misliš o njima?
I ja sam jela domaći kulen iz Osijeka. Ne može se usporediti s kupovnim, još kad majstor napravi 🙂
Nekako mi zapela nešto s početka priče:”za ručak guštali u pljukancima sa šugom od srnetine”
@enogastromama, molim te prevedi mi pljukance 😛
ooo kako dobro izlgeda!
a sta su to pljukanci?
Pljukanci- tradicionalna istarska pašta – ovo, 🙂 http://www.glasistre.hr/lifestyle/enoigastro/vijest/111080
ja ih obožavam,:) kao i sve vrste pašte uostalom,:)
nadam se da je malo reklamice dozvoljeno ?? 😉
http://www.tzbaranje.hr/hr/gastro-eno/gastronomska-ponuda/#skip-to-content
btw. idem za vikend na onaj čuveni Goldberg položaj od Belja, pa bude možda i reportažice ak nađem štogod zanimljivo
🙂
kulen…njam, njam, malo kruva, boca vina, dobra ekipa, dobar razgovor…eto…
@Gurwoman – baš sam ti htjela reći da si izabrala idealan logo, ful mi se svidio – slika tog stolnjaka sve govori,:)
@prozorudom – malo ovakve reklame nikad ne škodi. Goldberg-očekujem izvještaj,:)
@Andrea – s Krauthakerom sigurno nećeš nikad pogriješiti – no ima ih jošza preporuku , ali sad mi se previše spava da bih pisala pa ću to ostaviti za neki drugi puta, može?
@ostali – slažem se – ekipa+klopa+vino…! 😉
Mama, otkako te pratim čini mi se da su najbrojnije i ‘najglasnije’ komentare izazvali domaća panceta i kulen. Imaju tako fini miris koji se širi iz ekrana, da se i ja, anti-mesar, pomalo oblizujem.
A stalno mi viri muž iza leđa, ne može oči odvojiti. Još čaša dobrog vinca …
Sava, a što ćeš to su ipak tradicionalne vrhunske delicije kojima se ne može odoljeti…kao što vidiš ni ja nisam imuna, :).
Nikad ne kupujem pancetu u dućanima jer se uvijek kad god probam negdje neku razočaram, isto je i sa pršutom (osim ako nije napravljen od nekog pravog znalca), a o kulenu da i ne govorim, ovaj kupovni koji se prodaje po supermarketima je užas. Rijetko kad se nađe pravi komad. Uglavnom imam svoje dobavljače po RH pa se snalazim kad se nečeg zaželim,:)
Ja jako volim jesti, ali ne volim se “šopati” i nakrcati s hranom, radije pojedem manje i kvalitetnije isto kao i sa vinom radije jedna dobra boca nego tri bez veze,:)…Kod mene je uvijek kvaliteta bitnija od količine