Kartolina iz Istre: Berba terana i merlota, 2010

Nakon tugaljivog pogleda u olovno sivo nebo proteklih dana i ne baš mali broj psovki upućenih na račun abnormalnih količina oborina koje su pale u rujnu, došao je i taj dan da se eno-gastro-tata uputi (ovaj put bez eno-gastro-mame, 😦 ) u naš mali vinograd u okolici Vižinade na prvu pravu berbu naših baby-terana i baby-merlota, a koju su nam podarili u svojoj četvrtoj godini života.

Berbu i sve ostalo nakon toga odradile su vrijedne ruke eno-gastro-tate i eno-gastro-barbe. Za posvjedočiti su još uvijek crni prsti na rukama od antocijana koje nije moguće ukloniti ni višestrukim pranjem. 🙂

Uz nemalu dozu strepnje eno-gastro-tata i eno-gastro-barba uzeli su refraktometar u ruke i krenuli u avanturu. Na naše opće zadovoljstvo čak i nakon obilnih padalina nakon vikenda naši baby-merlotići podarili su nas sa grožđem od čak preko 100 Oe° što u konačnici, za manje upućene, znači očekivanih preko 13 % alkohola. Da ne ostane sve samo na riječima evo i slika (curtesy of eno-gastro-tata) :)!

Organoleptičku analizu ćemo vam iznijeti za Sv. Martina, a do tada uživajte u slikama, 🙂 !

Slika 1: Pogled na granicu lijevi red -teran, desni red -merlot.

Slike ispod: Teran

Kašete su spremne, krećemo u akciju!

Prekrasne boje terana. Jesen je najljepše godišnje doba za vinopije,:).

Unatoč poznatih riječi iz filma Sideways: “Jack: If they want to drink Merlot, we’re drinking Merlot. Miles Raymond: No, if anyone orders Merlot, I’m leaving. I am NOT drinking any fucking Merlot!” ja ću ipak piti ovaj merlot,:)

I za kraj: Bačve su pune! 🙂

13 thoughts on “Kartolina iz Istre: Berba terana i merlota, 2010

  1. Ma jooj, definitivno si pridonijela mom još većem interesu prema vinima. Počela sam proučavati police sa vinima (iako sam to i ranije radila samo manje), tako malo razgledavati, gledati oznake, podrijetlo, godinu 😀 .. u Konzumu, Mercatoru Pamu i Coopu u Ts za sad… u Coopu u Torri d’Europa mi je posebno gušt jer je složeno prema zemljama porijekla pa onda ja tamo pola sata buljim 😀
    Baš vam je lijepo grožđe i sve u svemu divno mi je to kad netko toliku strast prema nečemu prenosi na druge ljude i podijeli sa njima svoja iskustva.
    Btw. kupila sam neki dan neku Malvaziju De Mar iz 2008. g i oduševila me! (sori na podugačkom komentaru 🙂 .

    1. Draga Ebba, znaš kak se kaže ” i čorava kokoš zrno ubode” , a ti baš na De mar i Rokija! 🙂 …kuku lele! pokušaj radije s istarskim malvazijama (al ne ovim industrijskim što štancaju na milijune boca). a još ako ideš u Trst…uh…možeš jeftino kupit puuuuno bolja vina od navedenih

  2. bebice su lijepo rodile, na slici ih užitak vidjeti. neka i njihov sokić bude pitak. pa valjda eno – tata i barba znaju što rade! (Miles je ionako frustriran)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s