Kriza je i zato moramo jesti pljesnivi sir, pršut star dvije godine i piti vino iz malih bočica… 🙂
__________________________
Za desert popili smo- Cuj, Špekula 2009 – Muškat, 0,5 l. Ima 10,5 % alkohola, poluslatko. Etiketa je dobila malo patine od stajanja u podrumu. Ali vino zato nije ništa izgubilo od ljeta kad smo ga kupili i naravno većinu boca popili,:). I dalje je prekrasno osvježavajuće, lagano “frizzante” što mu nevjerojatno paše. Toliko svježe da vam se na trenutke čini da pijete laganiji šampanjac ali istovremeno vrlo aromatično i nepogriješivo sortno. Na mirisu i okusu prevladava bazga i bijelo cvijeće. Mora biti jako ohlađeno.
A sad s obzirom da je kriza…popili smo samo 2 puta po 0,5 l. :). Preporučam se za još ovakvih malenih desertnih bočica Špekule. Ovo je bila preporuka moga tate. Hvala tata što si me navukao na ovo,:)…Ah da, moram napomenuti da će se svidjet jako ženskoj publici -lagano i poluslatko, a opet vrlo svježe.
_________________________________
A sad šalu na stranu, što se krize tiče – uštedi se koja kuna sušenjem domaćih kobasica, pršuta i pancete, a i pečenjem kruha kod kuće.
A gušti koje daju- e to je neprocijenjivo.
Dvogodišnji pršut i osušena panceta stara 2 mjeseca.
Degustacija prvih ovogodišnjih kobasica i teran.
Domaći kukuruzni kruh bez kvasca.
U tanjuru odlično maslinovo ulje sorte leccino proizvođača Antonio Fator iz Vrbani kod Vižinade.
Daj bože da nas samo ovakve krize zadese. 🙂
Kakvo nam je stanje u državi morala sam malo i o toj temi… 😛 hehe. Ako baš bude trebalo ići ćemo čuvat ovce i koze u zamjenu za sir,:)
vidim siroti ni za čaše nemate pa kradete na vinistri! 🙂 hahahahaa
Haha, Da, naravno,:) svake godine, žao mi je jedino što ih se dio porazbijalo kroz vrijeme. To su nam suvenir čaše, uvijek se sjetimo neke anegdote kad pijemo iz njih, ali o tome ćemo uživo,:)
ne znam da li je moguće, ali gledajući ove fotke, sve mi je oko mene počelo mirisati na domaći kruh i pršut .. mmmmm
Draga Marinela,
čestitke na odličnom blogu i odličnim receptima.
sviđa mi se ova kriza 😉