Truffles od bijele čokolade

Puf, pant…Dan ima samo 24 sata i jednostavno  jest ne stignem napisati koliko bi htjela.😦 Postovi se gomilaju u draftu, pa idem redom sa svim receptima  i ostalim postovima koje nisam objavila na blogu.🙂 Prvo bijeli tartufil, pa onda crni. Pokušajte se držati namirnica koje sam navela jer stvarno čine razliku. Većinu njih možete pronaći u Plodinama i Bio i Bio trgovinama. Npr sušene marelice Noberasco su me oduševile, sočne, mekane, pune okusa i tamne boje sušenog voća (više liče na suhe šljive kad ih vidiš, ali kad pomirišeš i zagrizeš iznenadiš se kako su dobre.  One su jednostavno nezamijenjive u ovom receptu. Truffle sam radila za Dane čokolade koji su se održavali u Opatiji u 12 mj 2011. Eto toliko, isprobajte pa mi javite.

Sastojci za cca 30 kom:

250 g. sušenih marelica Noberasco

300 g. bijele čokolade s vanilijom vivani

100 ml condi creme cuisine organic soy cooking cream

+150 g. bijele čokolade naribane

  1. Sušene marelice Noberasco nasjeckate na sitne komadiće (oko 3 mm). Njih ne treba močiti za razliku od sušenih marelica drugih proizvođača jer su jako sočne.
  2. Zagrijte bijelu čokoladu  na pari  (bagno maria).
  3. Zagrijte vrhnje za kuhanje od soje (ali ne da zakuha).
  4. Kad se čokolada otopila dodajte je u zagrijano sojino vrhnje za kuhanje. Sve dobro promiješajte
  5.  Smjesu promiješajte sa usitnjenim sušenim marelicama dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  6. Rasporedite u nižu posudu i stavite u frižider da se dobro ohladi i stvrdne (2 do 3 sata).
  7. Naribajte bijelu čokoladu s ribežom. Pazite da vam u stanu nije pretoplo, najbolje je da bude 13,14 stpnjeva kako se u daljnjem postupku nebi sve rastopilo. Dok pripremite kuglice spremite naribanu čokoladu u frižider.
  8. izvadite smjesu iz frižidera i uz pomoć dvije žlice oblikujte kuglice. Umočite kuglice jednu po jednu u naribanu čokoladu i  uvaljajte sa svih strana. Valjajte lagano sa sredinom dlana ili još bolje da izbjegnete topljenje čokolade koriste se ravnom  plastičnom špatulicom za temperiranje čokolade.
  9.  Čuvajte ih na hladnom mjestu da se ne rastope.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s