Truffles od tamne čokolade

Sastojci za 30 kom:

80 g. marmelade od breskve Rigoni di Asiago

250 g. sušenih marelica noberasco

200 g. crne kuverture, čokolade Vivani

150 ml Condi creme cuisine organic soy cooking cream

+200 g. crne kuverture naribane

  1. Sušene marelice Noberasco nasjeckate na sitne komadiće (oko 3 mm). Njih ne treba močiti za razliku od sušenih marelica drugih proizvođača jer su jako sočne.
  2. U nasjeckane marelice umješajte marmeladu od breskve.
  3. Zagrijte tamnu čokoladu  na pari  (bagno maria).
  4. Zagrijte vrhnje za kuhanje od soje (ali ne da zakuha).
  5. Kad se čokolada otopila dodajte je u zagrijano sojino vrhnje za kuhanje. Sve dobro promiješajte.
  6.  Smjesu promiješajte sa usitnjenim sušenim marelicama  i marmeladom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Mješajte barem tri do četiri minute kako bi smjesa pstal što homogenija.
  7. Rasporedite u nižu posudu i stavite u frižider da se dobro ohladi i stvrdne (2 do 3 sata).
  8. Naribajte tamnu čokoladu s ribežom. Dok pripremite kuglice spremite naribanu čokoladu u frižider.
  9. Izvadite smjesu od čokolade i marelica iz frižidera i uz pomoć dvije žlice oblikujte kuglice. Umočite kuglice jednu po jednu u naribanu čokoladu i  uvaljajte sa svih strana. Valjajte lagano sa sredinom dlana ili još bolje da izbjegnete topljenje čokolade koriste se ravnom  plastičnom špatulicom za temperiranje čokolade.
  10.  Čuvajte ih na hladnom mjestu da se ne rastope.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s