Sastojci za 30 kom:
80 g. marmelade od breskve Rigoni di Asiago
250 g. sušenih marelica noberasco
200 g. crne kuverture, čokolade Vivani
150 ml Condi creme cuisine organic soy cooking cream
+200 g. crne kuverture naribane
- Sušene marelice Noberasco nasjeckate na sitne komadiće (oko 3 mm). Njih ne treba močiti za razliku od sušenih marelica drugih proizvođača jer su jako sočne.
- U nasjeckane marelice umješajte marmeladu od breskve.
- Zagrijte tamnu čokoladu na pari (bagno maria).
- Zagrijte vrhnje za kuhanje od soje (ali ne da zakuha).
- Kad se čokolada otopila dodajte je u zagrijano sojino vrhnje za kuhanje. Sve dobro promiješajte.
- Smjesu promiješajte sa usitnjenim sušenim marelicama i marmeladom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Mješajte barem tri do četiri minute kako bi smjesa pstal što homogenija.
- Rasporedite u nižu posudu i stavite u frižider da se dobro ohladi i stvrdne (2 do 3 sata).
- Naribajte tamnu čokoladu s ribežom. Dok pripremite kuglice spremite naribanu čokoladu u frižider.
- Izvadite smjesu od čokolade i marelica iz frižidera i uz pomoć dvije žlice oblikujte kuglice. Umočite kuglice jednu po jednu u naribanu čokoladu i uvaljajte sa svih strana. Valjajte lagano sa sredinom dlana ili još bolje da izbjegnete topljenje čokolade koriste se ravnom plastičnom špatulicom za temperiranje čokolade.
- Čuvajte ih na hladnom mjestu da se ne rastope.
izgleda fantastično 🙂