Produženi vikend za pamćenje

6.1 – 9.1. 2012. Da, bio je to vikend koji će se pamtiti po dobrom društvu, dobrim vinima i hrani i puno zabave. Dobar početak eno-gastro-godine. Ponovilo se!

Sve je počelo s pozivom naših dragih domaćina Andree i Bruna Trapana na Izi večeru i Blind tasting na Wine Station u Šišanu.

Što se to tamo događalo i kako smo se zabavili djelomice će vam dočarati ovaj post.

Dan prvi: Izi večera

Večeru od pet slijedova osmislili su i skuhali su Tom Gretić i  i Priska Thuring.Uz svaki slijed jela usklađena su vina  Brune Trapana i Aleksa Simčiča (brand Edi Simčić).

Sva jela i vina bila odlična. Kao favorite te večeri izdvajam svakako Kozanu 2007 i Kolos 2004 Edi Simčič i Syrah Trapan 2009. Od jela me osobito oduševila Juha od jabuke i sira s wontonom od patke.

Slijedovi:

Prvi:

Dimljeni brancin, salata od cikle i kruške, citrus dressing.

Rebula 2006, Edi Simčič / Ponente 2011, Trapan

Drugi:

Juha od jabuke i sira, wonton od patke

Triton lex 2006, Edi Simčič / Uroboros 2010, Trapan

Treći:

Ragout od zeca s confitom od teleće koljenice

Kozana 2007 , Kozana 2009, Edi Simčič / Uroboros 2008, Trapan

Četvrti:

Pečeni ramstek, pečena bundeva sa suhim šljivama, quinoa i umak od crnog vina

Duelt lex 2004,  Kolos 2004, Edi Simčič / Syrah 2009, Trapan

Peti:

Čokoladni fondant, pekmez od naranče

Bosa Rosa 2007, Edi Simčič / Ruža vjetrova 2011

Ostale slike s Izi večere:

Zbroj na kraju. U toku večeri popilo se preko četrdeset boca bijelih i crnih vina te šampanjaca… Da bilo nam je lijepo.

Dan drugi: Blind tasting magnuma i Sukob kolosa

Ovo je drugi  po redu održani blind tasting u Wine Stationu Trapan. Na blogu Vinska priča možete pogledati kako je protekao Prvi.

Svatko je donio zamotanu bocu. Kuša se na slijepo. Rasprava je slobodna i neopterećena. Ocjenjujemo subjektivno i slobodnih misli, neopterećeni imenima vinara i cijenama. Ocjene su od 1 do 10. Pokušavamo pogoditi sortu i godišta na osnovi naših iskustava. Ozbiljno pristupamo kušanju, ali se i pri tome dobro zabavljamo.  Pri tom testiramo i sami sebe, a i učimo i treniramo nepca.

Kušana su slijedeća vina iz magnum boca:

Coronica, Merlot 2007,
Coronica, Bosco grande 2007,
Pasji rep, Jebačin 2008,
Matošević, Alba Barrique 2006,
Simčič, Rebula 2006,
Celeste, Crianza 2007,
Krauthaker, Merlot 2006 (2 boce),
Trapan, Revolution 2010,
Coronica, Gran Malvazija 2008,
Roxanich, Super Istrian 2007,
Matošević, Antica 2005 (raspadnuta boca?)
Kabola, Amfora 2006 (čep)

Vino koje je dobilo najviše bodova na ovom slijepom kušanju bilo je: Coronica, Merlot 2007. Kompletan rezultat ocjenjivanja možete pogledati na Vinskoj priči.

Evo i nekoliko slika s kušanja:

A moralo se nešto i pojist…:)

A onda je uslijedio i grand finale:

SUKOB KOLOSA!

Dvoboj u izradi palačinki.

Duelisti: Tom Gretić i Domagoj Jakopović Ribafish.

Sve je dozvoljeno. Cilj: napraviti najbolje moguće palačinke koje će se svidjeti obožavateljima i obožavateljicama.

I tako je sve krenulo….

Kako bi vam dočarala ovu vrlo zabavnu večer snimila sam kratki video 🙂 Pogledajte kakve su palačinke spremali Tom i Ribafish. Hvala vam, zaista smo uživali. Palačinke su bile odlične – Očekujemo recepte !!!!

Pobjednik je PALACHINKA I DOBRA ZABAVA!

Ostatak večeri proveli smo u ugodnom razgovoru o vinu, hrani i palačinkama,:). A probala su se još neka zanimljiva vina. Da citiram: NI SLABO! 🙂

4 misli o “Produženi vikend za pamćenje

  1. LOL !
    Sad sam se baš slatko nasmijala. Osim što ti zavidim na ovakvom produženom vikendu, netom prije negoli sam u readeru kliknula na tvoj post, završim kratki chat s Najboljom ( imamo običaj naći se svaki petak uz neko fino vino i klopicu :)i uz sve drugo što smo si imale za natipkati, završimo s tim da ona ide danas u Vrutak i da će pokušati pronaći Trapan – Rose, koji nam se zadnji put svidio, a meni nije uspjelo jučer ga pronaći u SK. I onda kliknem na tvoj post i Trapani 😉
    Dakle, još jednom, zavidim ti na ovom, vjerujem da je bilo ugodno, mirisno, ukusno i zabavno.
    Idem sad vidjeti kak’ ste kaj ocijenili 🙂

  2. Da moram birat ne znam što bi pobijedilo, odlična hrana, odlično vino ili društvo koje brutalno generira pozitivnu energiju! Ponovilo se!

Komentiraj